De auteur en het boek

Hendrik De Rycker

Hendrik De Rycker komt door zijn vader Roger, die 20 jaar lang de drijvende kracht is achter het motorsportgebeuren in Sint-Joris-ten-Distel (Beernem), van kindsbeen af in aanraking met motorsport. Als jonge knaap gaat hij naar heel wat snelheidswedstrijden. Hij beleeft er als bevoorrechte getuige alles vanop de eerste rij. Op heden is hij een verwoed en gepassioneerd motorsportliefhebber met wereldwijde contacten. In zijn vrije tijd gaat hij af en toe eens op pad met zijn stalen ros maar bezoekt hij vooral internationale motorsportwedstrijden. Als eerbetoon aan deze unieke motorsportperiode in Sint-Joris-ten-Distel (Beernem) heeft hij deze retrospectieve geschreven.

Het boek

In het boek herbeleef je het ontstaan en de evolutie van de motorsport in Sint-Joris-ten-Distel (Beernem). Op de Miseriewijk werd negen keer motorcross georganiseerd in “De Hel”. Er vonden zeven internationale straatraces plaats. “Snelheid en spektakel” brengt die vijftien legendarische motorsportjaren tot leven met uniek beeldmateriaal, memorabilia, wedstrijdverslagen en petites histoires. Je snuift de benzine van tweetaktmotoren en ziet de modder in het rond spatten bij de getuigenissen van rijders, medewerkers, bondsmensen en journalisten die alles vanop de eerst rij meemaakten.

Enkele tot de verbeelding sprekende krantenkoppen uit die tijd:

Snelheid en spektakel” is een boek voor iedere motorsportliefhebber. Het is een belevingstocht doorheen een periode van 15 jaar waarbij Sint-Joris-ten-Distel (Beernem) op de wereldkaart werd gezet dankzij de motorsport. Je waant je tussen de motorcrossers of de snelheidspiloten. Vanuit verschillende invalshoeken wordt naar deze evenementen gekeken met verhalen, anekdotes, foto’s, documenten, interviews, …