Nieuwsberichten

Snelheid & Spektakel - Hendrik De Rycker

“Dit boek is een eerbetoon aan St.-Joris waar motoren op volle toeren draaiden, aan de piloten die er kwamen, maar nog meer aan de geestdrift van de inwoners, toen en nu nog altijd.” (Jos Sypré, burgemeester van Beernem)

Valentino Rossi in Sint-Joris-ten-Distel

Wat heeft Valentino Rossi met Sint-Joris-ten-Distel?
Dag op dag 42 jaar geleden nam papa Graziano Rossi (nummer 46 op de foto) in Sint-Joris-ten-Distel deel aan de internationale wegraces in de 500cc-klasse. In het rennerspark huisde toen een kleine spruit in de pampers genaamd Valentino. Nu 42 jaar later is diezelfde Valentino Rossi een levende MotoGP legende die de motormicrobe in Sint-Joris-ten-Distel met de paplepel in de mond kreeg toegediend.

Andere leuke anekdotes, petites histoires, wedstrijdverslagen, memorabilia en uniek beeldmateriaal zijn te vinden in het belevingsboek “Snelheid en spektakel, 15 jaar motorsport in Sint-Joris-ten-Distel”.
Je kunt vanaf vandaag het boek bestellen welke op 25 september verschijnt!

Foto van Michel Vossen – 500cc internationalen Sint-Joris-ten-Distel (1979) – (22) Derek Mortimer (46) Graziano Rossi (88) Roberto Pietri

Andere nieuwsberichten

Live op antenne

In 1978 zorgen de motorraces van Sint-Joris-ten-Distel voor een absolute primeur! Voor het eerst in de geschiedenis van de Belgische Radio en Televisie komen de

Lees verder »
Hendrik De Rycker

Hendrik De Rycker

Hendrik De Rycker (master in de bedrijfspsychologie, marketing en MBA). Door zijn vader Roger, die ruim 20 jaar de drijvende kracht is achter het motorsportgebeuren in Sint-Joris-ten-Distel, komt hij van kindsbeen af in aanraking met motorsport.