Nieuwsberichten

Snelheid & Spektakel - Hendrik De Rycker

“Dit boek is een eerbetoon aan St.-Joris waar motoren op volle toeren draaiden, aan de piloten die er kwamen, maar nog meer aan de geestdrift van de inwoners, toen en nu nog altijd.” (Jos Sypré, burgemeester van Beernem)

Live op antenne

In 1978 zorgen de motorraces van Sint-Joris-ten-Distel voor een absolute primeur! Voor het eerst in de geschiedenis van de Belgische Radio en Televisie komen de wedstrijden live op antenne tijdens het radioprogramma Sportmarathon van Radio1. Carlos Alleene en BRT-motorsportcorrespondent Leo van der Linden brengen op regelmatige tijdstippen rechtstreekse flitsen van de internationale wegraces op de radio. Na de spannende wedstrijd van de 500c-internationalen wordt overwinnaar Wil Hartog door Leo van der Linden aan de tand gevoeld terwijl thuis heel wat luisteraars zijn verhaal kunnen meevolgen.

Meer weetjes en anekdotes vind je in het boek “Snelheid en Spektakel, 15 jaar motorsport in Sint-Joris-ten-Distel”.
Snelheid en spektakel – Motorsport Sint-Joris (motorsportsintjoris.be)

Van links naar rechts herkennen we Carlos Alleene, Leo van der Linden en Wil Hartog

Andere nieuwsberichten

Live op antenne

In 1978 zorgen de motorraces van Sint-Joris-ten-Distel voor een absolute primeur! Voor het eerst in de geschiedenis van de Belgische Radio en Televisie komen de

Lees verder »
Hendrik De Rycker

Hendrik De Rycker

Hendrik De Rycker (master in de bedrijfspsychologie, marketing en MBA). Door zijn vader Roger, die ruim 20 jaar de drijvende kracht is achter het motorsportgebeuren in Sint-Joris-ten-Distel, komt hij van kindsbeen af in aanraking met motorsport.